Jump to content
Sophie

Site running very slowly

Recommended Posts

Sophie    1,127

The site is running very slowly for me but on and off. Pages take ages to load and then the site will suddenly "wake up" isup.me frequently reports peefans.com as down.

Just wanted to bring this to your attention @Admin

Share this post


Link to post
bpb    264

I have felt that this site has been very slow about bringing up pages like every where I go.  Picture, Messenger.

Share this post


Link to post
GottaGoPee    34

I agree this site is running very slowly and it's also been running slowly for me too. 

Share this post


Link to post
Scot_Lover    500

Has this been rectified? The only problem I have is waiting for the home page to load, but it's only about 10 - 15 seconds, once I'm in, everything works fine.

Share this post


Link to post
nopjans    206

I'm wondering if the slow home page is related to the chatbox. It seems like element is what takes the longest to load.

Share this post


Link to post
steve25805    32,829

I have noticed that at times today the site has been running a bit slow. When switching from page to page I took to the habit of having the site open in two separate tabs so that whilst one was taking it's time moving from one page to the other, I was able to view a different page in the other tab.

Obviously, the delay can be long enough to be an irritant when you feel the need to do things like that.

Share this post


Link to post
Admin    4,499

Is this still the same for everyone?

From my end, I experience what Scot_Lover described; the load time of the home page is currency excessive, an estimated 7-10 seconds at times, which is something I'll work on. Indeed the chatbox is a contribution to this, but I'm hopeful I can drastically cut load time with some tweaks. For me the rest of the site seems fine, but if other people are still having problems I'll take a look. If you notice any specific times/pages where the speed drops, that would be very useful.

 

Share this post


Link to post
Admin    4,499

Could anyone please confirm what the site speed is like for you?

I've been working to reduce load times as much as possible.

Share this post


Link to post
nopjans    206

The site has been much faster for me over the last week or so. I believe your efforts to improve load times are paying off. 

 

The login page still seems a bit slow. Is there a reason there is not a login widget on the main screen?

Share this post


Link to post
Admin    4,499
1 minute ago, nopjans said:

The site has been much faster for me over the last week or so. I believe your efforts to improve load times are paying off. 

 

The login page still seems a bit slow. Is there a reason there is not a login widget on the main screen?

Glad to hear it - the page speed testers vary, but the consensus seems to be the site is now faster. Please do keep me updated if that changes for anyone.

As for the login part, I assumed most members would stay logged in (as I do myself), so hadn't really considered it as an issue. I can look into adding a login widget to the home page, though. 

Share this post


Link to post
nopjans    206

Ah. Since family sometimes use my laptop and iPad  I always visit the site with the browser in private mode to keep it out of the browser history, so need to log in fresh each time. 

Share this post


Link to post
Admin    4,499

Could someone please confirm the site speeds lately? Just want to check the speed issues have been fully dealt with. 

Share this post


Link to post
bpb    264

I just clicked on this thread and it took 25 seconds to get here.

Share this post


Link to post
bpb    264

Just to check on on what seems exceptionally slow.

I clicked on Woman's bare bottoms.   It took 2 min and 10 sec to give me the page.  I has asked that it give me the first unread message, but it just left me on an early page.  I had to skip down to the bottom to find the only unread set.

Woman's bare bottoms always seem more slow that most.

It still took 25 seconds to get this page again.

Edited by bpb

Share this post


Link to post
Admin    4,499
1 minute ago, bpb said:

Just to check on on that seems exceptionally slow.

I clicked on Woman's bare bottoms.   It took 2 min and 10 sec to give me the page.  I has asked that it give me the first unread message, but it just left me on an early page.  I had to skip down to the bottom to find the only unread set.

Woman's bare bottoms always seem more slow that most.

That is extremely slow. Some threads you would expect to have longer loading times when filled with HD pictures, but nowhere near that time. 

I have experienced some slowness, but more like 5-10 seconds. What are your internet speeds usually like? 

I am struggling to see what else could be causing this.

  • Like 1

Share this post


Link to post
bpb    264

I don't have any figures for my internet speed.  However, I don't notice what I would consider undue delay.

Share this post


Link to post
Admin    4,499
4 minutes ago, bpb said:

I don't have any figures for my internet speed.  However, I don't notice what I would consider undue delay.

Compared to other sites you browse, is PeeFans extremely slow in comparison, or relatively similar?

Share this post


Link to post
Sophie    1,127

My speeds have been more or less fine since the chatbox was removed from the homepage. The only time I ever really have an issue is when I edit my post. It takes a few seconds to save.

Share this post


Link to post
Admin    4,499

Anyone who was experiencing slow speeds should now be feeling the site running faster. Please do keep me updated if that isn't the case.

Share this post


Link to post
Admin    4,499

Will take the lack of response to that as a positive, and that speeds are reasonably good for everyone now? 

  • Agree 2

Share this post


Link to post
wetmanjf    1,792

I did have a couple of times today when the site "Crashed"  Kept getting a Error page..site would not load. Then in a few minutes it would work again.

Wetman

Share this post


Link to post
Admin    4,499
10 minutes ago, wetmanjf said:

I did have a couple of times today when the site "Crashed"  Kept getting a Error page..site would not load. Then in a few minutes it would work again.

Wetman

Same here. I'm working on it, and it should be fully resolved in the next few days. If it does happen in the meantime, just reload in about 20 seconds. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Admin    4,499

How are speeds looking for everyone now? And has anyone had any of those internal server errors in the last few days?

Should all be fine now...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×